Fakta om Albin 57

Fakta om båten

batfakta

Båten har lite av jolleegenskaper. Den är ”förlåtande” om man gör något fel, dvs det brukar sällan hända något allvarligt. Så snabb är den knappast på kryss men på läns kan man komma upp i 8 knop i medelfart. Man kan t.o.m. få båten att plana. I bidevind kan man nog räkna med 4-5 knop i snitt. Inte bara vinden utan även vågorna betyder mycket. Tre knop är kanske ett bra riktvärde om man har vinden rakt emot och måste kryssa. Man kommer inte så högt i vind speciellt inte i krabb sjö. På trailer gäller dock hela 41 knop (max 80km/h)!

Fällkölen gör att man kommer in på grunda vatten. En skärgård kan bli tre gånger större än med en större båt. I en överfull hamn brukar man alltid hitta en plats.  Har man en trailer slipper kran för att sjö- och landsätta båten och kan relativt snabbt förflytta sig mellan olika hav, sjöar och kanaler. Masten går att resa utan kran. Det ska ändå sägas att sjösättning med trailer inte alltid är helt lätt om inte slipen har rätt lutning och bilen är relativt tung och stark.

Relativt sin lilla storlek har Albin 57 en stor sittbrunn och en ganska stor och rymlig ruff. Den är klassad för fyra kojer. Om man är goda vänner kan det fungera några dagar. Två personer har gott om utrymme. Det går då att vara ute i många veckor även om ”kryphöjden” bara är ca 1,3 m. Kökslådan, med plats för ett tvåårigt spritkök, har en utmärkt placering där det gungar allra minst. Man kan dessutom röra i kastrullerna och sköta köket både inifrån ruffen och utiftrån sittbrunnen.

Båtarna byggdes på ett varv i Kristinehamn. Man kunde välja på att köpa en komplett båt eller i 3/4-fabrikat för bygga färdigt den själv. Trots att alla heter Albin 57 kan utförandet skilja sig ganska mycket åt. Det gäller även för de som är helt varvsbyggda. Albin 57 är en bra nybörjarbåt. Den är billig att köpa och ekonomisk att äga.

Reklamfolder

<-Klicka

Svenskarna som har upptäckt ett nytt båttänkande

Varje båttyp är ju en kompromiss av egenskaper som förhoppningsvis passar dess ägare. Här följer en, ganska kritisk, recension av Gert Gelin. Många av svagheterna går dock att rätta till och hur man gör det beskrivs på denna hemsida. Speciell gäller det kölens fixering i nedfällt läge och hur rodret ska fällas upp och ned. Se Tips&Trix.

Recension

Båttest av Curt Gelin

Funderar du på att köpa en båt så läs gärna först Tips&Trix/Ny båt. Vad tänka på?


2 kommentarer

  1. Jan-Eric skriver:

    Om Powerboxen. Ser att du har utvecklat från det gamla systemet du hade tidigare. Ser smart ut och med låg självurladdning. Har du funderat på lithium eller LiFePo4 celler? Jag har liggande till min två LiFe batterier jag tänkte koppla i parallell och med de 4 stycken 10w panelerna jag har så tror jag att jag blir oberoende av landström, har dock inte räknat så noga om det räcker till. Har fått en nytändning då jag var på väg att sälja men den tilltänkta köparen fick mig att ångra mitt tilltag i tid, så nu gäller full fart mot vattnet istället.

  2. Örjan skriver:

    Jag har lagt till en recension av båten som jag inte sett tidigare. Det visar sig att flera av de brister som påpekas är just de som jag rättat till. Hur man kan göra beskrivs på denna hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.