Upplevelser och äventyr


Stora och fantastiska segelbeskrivningar finns det många. Ändå kan  Kanske kanmina erfarenheter bjuda på några nya perspektiv, speciellt om du besökt dessa platser eller planerar att segla dit.

Køge 2016

Jag var på väg till Marstal på Ærø men hamnade först i den charmerade staden Køge som jag inte visste något om. Här ett reportage i i tidningen Sypricken (SXK): Ställ kosan till Køge.


Lynetten – Köpenhamn 2015

Tre dagar kan innehålla mycket.


Limfjorden 2013

Ända sedan jag flyttade till Skåne 1993 har en segling genom Limfjorden stått högt på önskelistan. Sommaren 2013 blir den av. Den kom att vara hela två månader.


Ostkusten 2012

Sedan jag började segla på 1980-talet har skärgårdarna på Sveriges ostkust varit mina absoluta och oförglömliga favoriter. Under åtta år hade jag en bryggplats i Västervik. Sommaren 2012 fick jag chansen att återvända till de farvatten jag saknat i 25 år.


Hallands Väderö 2010

Denna ö ligger trots namnet faktiskt i Skåne. Det är alltid skönt och avkopplande att segla dit. Speciellt i en Albin 57 med uppfälld köl.


Insegling till Lindeshamn 2006

Insegling till min ena hemmahamn Lindeshamn. Film på fem minuter.


Sommarseglateser 2006

Korta etapper i solsken.

(Dessa gamla sidor är skriva i direkt i programspråket HTML och ser lite annorlunda ut. Vissa länkar är inaktuella.)


Flensburg 2004

Kan man segla bland danmarks öar utan att besöka hamnar? Lotsas att det är en skärgård? 2004 provade jag det. 


Med Albin 57 över Atlanten 2003

Hösten 2003 ringde en man som presenterade sig som Ulf Gudmundsson. Han berättade att hans plan var att segla till Västindien. Med en Albin 57!


Invigning av Öresundsbron 2000
En film på fem minuter.


Västervik – Utklippan – Christiansö – Bornholm 1987

Sommaren 1987 var usel. Då hade jag mitt värsta segeläventyr — första gången över öppet hav. Samtidigt blev det en synnerligen minnesvärd sommar. Med hjälp av gamla skannade diabilder och en summarisk loggbok minns jag alltsammans allt för väl. (Jag har nog blivit lite klokare sedan dess.)


Med hö på gaffeln

Stavsudda i Stockholms skärgård.


Så lärde jag mig segla

Kustartilleriet i Karlskrona 1970.


1 kommentar

  1. HJ Sundli skriver:

    Örjan! Du har lätt för att uttrycka dig på ett enkelt o lättförståeligt sätt. Skulle blivit författare. Tekniknördar har oftast svårt för detta..Du skriver underhållande, vilket är mycket viktigt, oavsett va man vill ska ”gå fram”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *