Lynetten 2015 – Rundvandring i byen

Så här kom min långa prommenad att bli i stora drag. Först genom grinden i hörnet av Lynettens hamn, sedan Refshalevej, Kongebrovej  och Danneskiold-Samsøes Alle. Många gästande båtar lägger till i Christians havns kanal som jag sedan följde. Därefter över den starkt trafikerade Langebro och mindre gator till Kongens Nytorv. Den som inte vill gå kan ta bussen från Refshalevej ganska nära hamnen men då missar man att se vad jag såg och reflekterade över.

Biljettkontoret var stängt i på det gamle Kongelige Teater så det blev att promenera hem. Först en turistsväng i Nyhavn och sedan i det fantastiska parkområdet jag inte sett tidigare i bydelen Christianshavn. Bydelen består till största delen av Christiania som en gång i tiden byggdes som försvarsanläggning. Först fick jag emellertid en ”fika” med te och äppelkaka för DKK 15 på ett hus som nog bara var till för dem som bodde i kvarteret. Någon håller på att ordna en fest och det bedrivs mycket ungdomsverksamhet förstår jag. Några kommer in och får en bunt av tidningen ”Hus forbi”, de hemlösas tidning. De flotta caféerna verkar i jämförelse tråkiga.