Originalritningar och byggbeskrivning

Byggbeskrivning

“Albin57 nästan färdigbyggd” (Från ¾ fabrikat)

Hela beskrivningen som pdf


5 kommentarer

 1. Pierre Abrahamsson skriver:

  Hej. Jag håller på och försöker bygga en trailer av ett gammalt husvagnschassi, men behöver ha mått på stöttor och placering av dessa. Är det nåt du kan hjälpa mig med. Såg en bild av kärra som Bengt hade byggt, Är ungefär vad jag tänkt mig, kanske han har en ritning? Såg även att du har en ritning på en trävagga, kanske dom måtten skulle fungera. Tacksam för svar MVH Pierre

 2. Calle Gottfridsson skriver:

  Hej,
  Har råkat ut för ett stort problem. Masten till min 57:a har förvunnit från mastskjulet på båtvarvet. Fullkomligt obegripligt vad någon ska med använda den till, men faktum kvarstår: borta!
  Har gjort försäkringsanmälan, men var kan jag få tag på mått och ritning för en offert på tillverkning av en ny? Vilken mastleverantör borde man kontakta?
  Är otroligt tacksam för svar för att hålla liv i min båt.

 3. Örjan skriver:

  Hej Anders,
  Ursäkta mitt lite sena svar. Öglebulten är nog original om den har ett rektangulärt tvärsnitt. Jag tyckte den såg klen ut så jag bytte ut min för säkerhets skull. M12 med ett mothåll innanför i form av ett stycke ek och sedan en aluminiumplatta och låsmutter. Tätning med Sikaflex. Man tycker ju att det borde varit en kraftigare ögla från början. Jag har lagt till detta under Tips&Trix Ny båt – Vad tänka på?

 4. Anders Rydström skriver:

  Hej.
  Igår när jag vinchade upp båten på trailern hände ett missöde.
  Ögglan i fören där vimchvajern fästs lossnade (sitter ca 15 cm över vattenlinjen).
  Jag brev då fundersam på om denna öggla är orginal eller en sentida uppfinning och hur den eventuellt borde vara fäst i båten med tanke på den last man lägger på den.
  Tacksam för tips.
  MVH/Anders Rydström och Lilly nr 68

 5. Anonym skriver:

  Hej Örjan! Kul läsning på din sida. Jag är i färd med att ta ur kölen för slipning och lackning på min 57:a. Har du någon erfarenhet av det? Några tips på vägen?

  Vänligen Jonatan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *